Lluís Cortés fa bandera del futbol femení a Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Esports / Lluís Cortés fa bandera del futbol femení a Alpicat

Lluís Cortés fa bandera del futbol femení a Alpicat

L’entrenador lleidatà del primer equip femení del Barça, que enguany ha guanyat el triplet, ha participat en una xarrada-col·loqui. Ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, ha intercanviat samarretes i ha contestat a les preguntes de les jugadores i jugadors de la base.

Lluís Cortés, entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, ha estat avui profeta a la seva terra gràcies a una iniciativa de l’Ajuntament d’Alpicat que l’ha convertit en protagonista d’una tarda esportiva i lúdica al camp de futbol de la població.

Els actes s’han iniciat a l’Ajuntament d’Alpicat, on el tècnic lleidatà del Barça ha estat rebut per una representació del consistori encapçalada per l’alcalde Joan Gilart. Després de signar al Llibre d’Honor, s’han traslladat al Parc del Graó, on Cortés ha atès als mitjans de comunicació abans d’iniciar-se l’acte central, consistent en una xarrada-col·loqui que tenia com a destinatari tot el futbol base de l'AE Alpicat, sobretot als equips de noies i als entrenadors.

Així, Lluís Cortés ha accedit al camp de futbol mentre sonaven els himnes del Barça i de l’Esport alpicatí enmig d’un passadís d’honor en reconeixement al triplet obtingut enguany pel conjunt femení blaugrana (Copa, Lliga i Champions). Ja sobre la gespa l’esperaven l’alcalde Joan Gilart, Santi Martínez, president de la UE Alpicat, i el delegat a Lleida de la Federació Catalana de Futbol, Josep Maria Espasa.

Gilart li ha donat la benvinguda, l’ha felicitat pels èxits esportius i per la seva aposta pel futbol femení, a més de recordar la vinculació de Lluís Cortés amb Alpicat, ja que va estudiar al Col·legi Terraferma i va participar en diferents campus i estades d’estiu que es feien al poble. L’alcalde ha destacat, per sobre de tot, la gran aporta d’Alpicat per l’esport, sense dubte una de les seves senyes d’identitat. 

A continuació ha estat el torn per a Lluís Cortés, que ha establert un intercanvi d’impressions amb les nenes i nens dels diferents equips de futbol base alpicatins, responent a les preguntes dels seus representants.

Abans d’acabar l’acte, Lluís Cortés ha rebut un detall de la Federació Catalana de Futbol i ha intercanviat una camiseta del Barça amb una de l’AE Alpicat en un acte que ha dut a terme Imma Camps, representant del patrocinador de l’acte, Hidrolleida. També s’ha procedit a fer el sorteig entre les jugadores dels equips femenins d’una samarreta del Barça signada per les jugadores blaugrana que han obtingut el triplet, amb Lluís Cortés exercint de mà innocent per escollir la guanyador.

Finalment, Lluís Cortés ha estat obsequiat amb un record per part de l’Ajuntament i s’ha fet una foto amb tots els equips. Cal recordar, en aquest sentit, que l’AE Alpicat compta amb cinc equips femenins (un amateur, un juvenil, dos infantil i un benjamí), una xifra a força important tenint en compte que la secció femenina es va posar en marxa fa només tres anys, amb la qual cosa està experimentant un creixement notable.

Nascut a Lleida el 1986, abans de fitxar pel club blaugrana Lluís Cortés havia cursat una àmplia trajectòria a les banquetes del futbol femení. Entre d’altres, va ser seleccionador català femení sub-18, sub-16 i sub1-2, així com segon entrenador de la selecció catalana absoluta femenina entre el 2014 i el 2018.

Lluís Cortés es va incorporar al FC Barcelona a l’estiu del 2017 com a analista. Després d’un any i mig com a analista i assistent al cos tècnic del Barça, el gener del 2019 va substituir Fran Sánchez com a entrenador del primer conjunt femení. Amb ell, l’equip va viure un rellançament que, a base de bon futbol, ha dut l’equip a la seva fita màxima, el títol de la Champions League, que a més ha completat amb la Lliga Iberdrola i la Copa del Rei, signant un triplet històric.

A nivell acadèmic, Lluís Cortés és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i en Publicitat i Relacions Públiques.

lluis-4.JPG

  • Compartir