Alpicat ha estat un dels punts de partida de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Esports / Alpicat ha estat un dels punts de partida de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent

Alpicat ha estat un dels punts de partida de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent

Els participants han pogut escollir entre tres distàncies: els 30, els 20 (amb sortida a Alpicat) i els 10 kilòmetres.
 • Més de 500 participants s’han aplegat avui a la quarta edició de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent, cita inclosa dins el circuit Marxa.cat de marxes solidàries de Ponent. Alpicat, concretament el Parc del Graó, ha estat un dels punts de sortida de la jornada.

A aquesta xifra de caminadors hi cal afegir els 80 nenes i nenes que van ser presents dissabte a les curses infantils, una de les novetats d’aquesta quarta edició de la cita. Aquestes curses anaven adreçades a infants de fins als 12 anys i es van celebrar al centre de Lleida, situat al barri de la Bordeta. Tot plegat, sota la coordinació de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el Centre Excursionista Lleida, amb la col·laboració especial del Centre Excursionista Alpicat i Xavi Thai.

Els participants han pogut optar entre tres distàncies: els 30 kilòmetres (Circuit Solidaritat), 20 (Circuit Fraternitat) i 10 kilòmetres (Circuit Hospitalitat). El circuit llarg tenia la seva sortida a Lleida (pavelló Onze de Setembre), mentre que el de 20 ha sortit des del Parc del Graó d’Alpicat i el de 10, des de l’Ajuntament de Raimat. L’arribada comuna era a Sant Joan de Déu d’Almacelles. Hi ha hagut un servei d’autobusos que ha anat fent viatges cada 30 minuts per retornar els participants al seu punt d’origen.

L’objectiu de la marxa era, com és habitual, obrir la institució a la població de Lleida i rodalies per tal de mostrar la feina que s’hi desenvolupa, així com aconseguir diners per un projecte solidari de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, concretament anomenat ‘Cap Infant sense Lleure’, consistent a finançar les estades d'estiu d'infants i/o adolescents atesos a l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida que no disposen de recursos econòmics per poder fer front a aquestes estades i es troben en situació de vulnerabilitat. A més, s’ha donat visibilitat a les persones ateses a Sant Joan de Déu Terres de Lleida que han estat part activa de la cita organitzant, col·laborant i participant en la marxa.

Un calendari amb nou marxes

El projecte Marxa.Cat és una iniciativa esportiva que va néixer a Lleida l’any 2015 fruit de la unió de sis marxes populars arreu de les comarques lleidatanes. Té com a objectiu promoure els hàbits saludables, la pràctica de l’esport i l’alimentació saludable, així com una actitud de compromís i respecte per l’entorn. El circuit pretén donar valor al concepte de marxa popular entès com una activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell Marxa.cat vol ser, doncs, distintiu de qualitat, de garantia, de seriositat i empatia cap als participants, amb trets d’identitat característics i comuns, com ara la pràctica de l’esport i la vida saludable, el circuits reduïts i sense dificultats, l’escassa presència de sucres i l’adopció d’esmorzars alternatius per a celíacs i vegetarians.

Les nou marxes que formen el calendari són:

 • Marxa de la Boira (14 de gener)
 • Marxa Senderista del Baix Segre (11 de març)
 • Marxa de les Cabanes de Volta dels Omellons (18 de març)
 • Marxa Popular del Segrià (8 d’abril)
 • Marxa Popular del Baix Sió (22 d’abril)
 • Marxa Mascançà (27 de maig)
 • Marxa de l’Esparver Cendrós (16 de setembre)
 • Marxa Solidària pel Pla de Ponent (7 d’octubre)
 • Marxa de Tardor del Baix Set (28 d’octubre)

 alpi-marxa

 • Compartir