Alpicat amplia la seva oferta lúdic-esportiva amb la primera Prova Popular d’Orientació — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Esports / Alpicat amplia la seva oferta lúdic-esportiva amb la primera Prova Popular d’Orientació

Alpicat amplia la seva oferta lúdic-esportiva amb la primera Prova Popular d’Orientació

Se celebrarà el diumenge 14 de març amb el punt de partida al Parc del Graó, constarà de tres categories i oferirà totes les mesures anti-Covid, com ara sortides esglaonades, avituallament final individualitzat i sense acte d’entrega de premis.

El diumenge 14 de març se celebrarà una nova cita, la Prova Popular d’Orientació d’Alpicat, que vindrà a afegir-se a les propostes lúdic-esportives que s’ofereix al municipi.

Organitza per Ponent Orientació i l’AE Ekke amb el suport del Club Jove Alpicat i l’Ajuntament, se celebrarà a partir de les 9.00 hores a la zona esportiva del Parc del Graó. Oferirà circuits per a tots els nivells i edats, i es dividirà en tres categories: Adventure, Xperience i Family.

Per tal que no hi falti res, la cita tindrà també caràcter solidari, atès que tots els beneficis es destinaran al projecte Freetime que desenvolupen conjuntament la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Entrant més en detall, la cita servirà per inaugurar la temporada de competicions del club Ponent Orientació. Es tracta d’una proposta assequible on tothom, siguin quins siguin els seus nivells físic i tècnic, podrà gaudir de l’orientació.

De moment, la prova està prevista per al diumenge 14 de març, encara que tot està supeditat a la situació derivada de la pandèmia. Pel que fa a l’escenari, es desenvoluparà en una zona propera a Alpicat, amb un mapa nou que combina zones de cultiu amb bosc i terreny força obert. Les sortides es faran des del Parc del Graó, des d’on es podrà descobrir l’orientació o, en el cas dels més experts, gaudir-ne mitjançant una activitat que combina natura, esport i activitat cognitiva.

No cal dir que la prova es disputarà sota tots els protocols de seguretat i higiene decretats per les autoritats, amb l’afegit que, en tractar-se una prova que es desenvolupa a l’aire llibre i en que cada participant pot seguir recorreguts diferents, això facilita que el risc es minimitzi. Així i tot, s’extremaran les mesures i es faran sortides esglaonades de 9.00 a 11.00 hores, serà obligatori l’ús de mascareta a la zona de meta i al nucli urbà d’Alpicat, s’instal·laran punts de gel hidroalcohòlic i l’avituallament final serà individualitzat i els participants se l’hauran d’endur. A més, tampoc no hi haurà acte de lliurament de premis, i les classificacions es donaran a conèixer a la web de la prova.

El cronometratge de la prova es realitzarà per mitjà de l'App IORIENTEERING. És una aplicació gratuïta que es pot descarregar al telèfon mòbil i que permetrà escanejar els codis QR que es troben en cada balisa. És important que tots els participants portin l'App descarregada en el seu telèfon en el moment de recollir la documentació.

Quant als circuits, l'Adventure és el de més nivell físic i tècnic, encara que no és una prova complicada. Presenta el major nombre de de balises i més distància (uns 9 km). El circuit Xperience és de nivell intermedi. Pot arribar als 7 km de distància i les balises són una mica més senzilles de localitzar. Finalment, el circuit Family està pensat per participar en família, on com a mínim hi ha d'haver un adult. La seva distància és aproximadament d'uns 5 km. Les balises són fàcilment localitzables.

Més informació i inscripcions AQUÍ.

CARTELL.jpeg

  • Compartir