Ensenyament garanteix que el nou institut de secundària d’Alpicat estarà operatiu l’1 de setembre — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Ensenyament / Ensenyament garanteix que el nou institut de secundària d’Alpicat estarà operatiu l’1 de setembre

Ensenyament garanteix que el nou institut de secundària d’Alpicat estarà operatiu l’1 de setembre

El director territorial d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha garantit que el nou Institut de secundària d’Alpicat estarà operatiu l’1 de setembre, tal com estava previst, malgrat que ha assenyalat que s’han produït lleugers retards en l’adjudicació de l’obra.

Cullerés ha efectuat una visita de seguiment de l’obra a Alpicat en la que ha estat acompanyat per l’alcalde, Joan Gilart, i per la regidora Teresa Bosch. Durant la visita, ha fet una valoració de l’estat actual de l’equipament davant el que ha de ser el seu primer curs en funcionament.

D’aquesta manera, la previsió és que el dijous 24 d’agost es vinguin a instal·lar els mòduls que, segons ha puntualitzat Cullerés, “dupliquen els que hi ha ara, amb la qual cosa es generen 150 metres més de mòduls”. Aquesta instal·lació de mòduls es prolongarà entre un i dos dies, després dels quals caldrà procedir a fer les pertinents adequacions elèctriques i de clavegueram.

Tot i que aquest procés es podria allargar uns dies més i obligaria al personal docent a conviure durant l’inici de curs amb els instal·ladors, el màxim representant d’Ensenyament a Lleida ha manifestat que “la primera setmana de setembre estarà tot a punt perquè els mestres puguin començar a treballar i el 14 es podran començar les classes amb tota normalitat”.

Posteriorment quedaran pendents algunes tasques més, com ara la col·locació de la tanca i de la pista poliesportiva, però “podem garantir que el dia 14 les classes començaran amb tota normalitat, i que l’1 de setembre tota la part més operativa estarà enllestida i els docents podran treballar amb tota normalitat, tret d’algun petit inconvenient, en cap cas res greu o molt greu”.

Per la seva part, l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, ha expressat la seva total confiança en què aquest nou equipament estigui enllestit per a l’inici del curs: “Les obres van sobre el termini previst, i en principi no hi ha cap handicap que ens faci pensar que el dia 14 no es puguin començar les classes, i que el dia 1 el personal docent no es pugui incorporar”.

En qualsevol cas, Gilart ha reiterat el posicionament de l’Ajuntament d’Alpicat “al costat del Departament d’Ensenyament en tot allò en què puguem ajudar per tal d’agilitzar la posada en marxa de l’Institut”.

El nou institut d’Alpicat s’està construint en uns terrenys d’uns 2.500 metres quadrats contigus a l’Escola Doctor Serés, amb la qual cosa la població disposarà d’una illa educativa on, a més de l’Institut, hi haurà una llar d’infants i l’escola. La previsió és que, en aquest primer curs, el centre comenci amb dos grups de Primer d’ESO i una seixantena d’alumnes, tots ells d’Alpicat, que serà l’única població assignada al nou institut de secundària.

La construcció d’aquest nou centre donarà una cobertura que les famílies alpicatines no tenien, alliberant a la vegada espai dels instituts de Lleida ciutat, concretament de l’Institut Manuel de Montsuar, que fins ara era el receptor dels alumnes d’Alpicat.

cull1

cull2

  • Compartir