Teresina Jordà, David Jordà i Veus en Vers captiven Alpicat amb ‘La dona de Lot’ — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Teresina Jordà, David Jordà i Veus en Vers captiven Alpicat amb ‘La dona de Lot’

Teresina Jordà, David Jordà i Veus en Vers captiven Alpicat amb ‘La dona de Lot’

La sala La Unió d’Alpicat va acollir el dissabte al vespre el concert ‘La dona de Lot’, una obra basada en el poema del mateix títol de Maria Mercè Marçal.

El concert va anar a càrrec de la pianista, pedagoga i compositora de projecció internacional Teresina Jordà, del pianista i compositor David Jordà i dels rapsodes de Veus en Vers. L’activitat s’emmarcava dins els actes en commemoració del Dia internacional contra la violència de gènere i va ser tot un èxit, amb un auditori que va gaudir d’allò més amb l’obra. Abans de l’acte, la regidora Mercè Gispert va presentar el concert amb unes paraules en què va expressar el suport d’Alpicat a totes les iniciatives que es fan per eradicar la violència de gènere.

Maria Mercè Marçal va basar aquest poema en una composició de la seva admirada poeta russa Anna Akhmàtova. Ambdues prenien com a punt de partida un passatge bíblic: el de la dona de Lot, que es va convertir en estàtua de sal per mirar enrere. Un tòpic literari que ha donat lloc a diferents interpretacions literàries, textos visionaris de la realitat del món i la subjectivitat de l'autor, d'acord amb el moment històric i social.

El poema de Maria Mercè Marçal descriu un Déu despitós, a la vegada que reivindica l'anonimat de la dona i defensa el dolor transformat en la creació. Marçal recrea la dona com a símbol del silenci i l’oblit de la veu femenina al llarg de la història, fins el punt d’utilitzar-la per interrogar-se sobre la capacitat creativa de la mateixa dona.

Lot1

Lot4

Lot 7

  • Compartir