Més de 500 escolars d’Alpicat, en la recreació d’un camp de refugiats en la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Més de 500 escolars d’Alpicat, en la recreació d’un camp de refugiats en la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Més de 500 escolars d’Alpicat, en la recreació d’un camp de refugiats en la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Alpicat Solidari i la Coordinadora d'ONGD i AMS de Lleida han liderat una iniciativa en què hi ha pres part més de mig miler d’alumnes de l'Escola Dr. Serés, l'Institut d'Alpicat i la Llar d’Infants L’Estel.

Alpicat ha celebrat enguany d’una manera ben especial el DENIP (Dia Escolar de la No-Violència i la Pau), atès que ha recreat un camp de refugiats en una acció que responia a una iniciativa d’Alpicat Solidari i la Coordinadora d'ONGD i AMS de Lleida.

Aquestes dos entitats van proposar a l'Escola Dr. Serés, a l'Institut d'Alpicat i a la Llar d’Infants L’Estel que es dugués la celebració del DENIP fora dels centres, en un acte conjunt i coordinat que ha reunit més de 500 joves estudiants.

La proposta va quallar i avui s’ha dut a terme la recreació d'un campament de refugiats a la rotonda de la plaça Gaudí d'Alpicat, punt de trobada dels 560 alumnes d’aquests centres. Durant l’activitat, s’ha llegit un manifest de l’ONGD Lleida pels Refugiats, i s’han pogut visualitzar diversos testimonis reals de refugiats, cedits per la mateixa ONGD. L'acte ha acabat amb el gest simbòlic de l'obertura de les fronteres per part dels alumnes.

Perquè no hi faltés de res, també hi ha hagut un apartat musical, amb cançons dels grups Txarango (“Obriu les portes“ i “Resiste y grita“), Gertrudis (“Tan lluny de tu“) i Bonobos (“El ningú”), els quals han autoritzat l'ús de les mateixes en aquest acte en el què, a més dels centres i les entitats esmentades, hi ha participat el grup de teatre d'Alpicat i Alpicat Ràdio.

refu-0

refu-2

refu-4

refu-3

  • Compartir