La Biblioteca posa en marxa una nova activitat de promoció de la lectura entre els infants — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / La Biblioteca posa en marxa una nova activitat de promoció de la lectura entre els infants

La Biblioteca posa en marxa una nova activitat de promoció de la lectura entre els infants

La Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat ha iniciat una nova activitat de promoció de la lectura entre els infants anomenada BiblioTram.

La presentació de la mateixa es va fer a l’escola Doctor Serés a tots els cicles. Està adreçada a lectors de Primària, de 1r fins a 6è. Es pretén que els nens que hi vulguin participar pugin al Tramvia de la Lectura. Aquest tramvia té vuit línies de colors que porten a diferents estacions: còmics, per aprendre (llibres de coneixement), poesia, revistes, el meu punt (llibres per la seva edat), estic exposat (llibres que formen part d’alguna exposició de la Biblioteca), mussol lector (lectures recomanades) i contes clàssics. 

Els inscrits signen un full de Compromís de lectura juntament amb el pare o la mare, d’aquesta forma la família es compromet a què el llibre tret en préstec sigui llegit. Els nens tenen una fitxa exposada a la Biblioteca amb la seva foto i les línies on posen els gomets a cada estació de lectura on han viatjat. Cada cop que han llegit un dels llibres d’una línia, les revisores-bibliotecàries els hi troquelen el viatge. 

Quan han viatjat per totes les línies tenen accés a un bitllet per un sorteig. Com més bitllets tinguin fets més possibilitats al sorteig. Es fan quatre sortejos durant el curs escolar i cadascun consta d’un patinet, un val de 20€ per comprar un llibre en una llibreria i un val de 10€ per gastar a la Paperia d’Alpicat.

Aquesta activitat pretén motivar els infants en la lectura, coneixent diferent tipologia de llibres, coneixent diferents seccions de la Biblioteca i al ritme i velocitat que ells triïn. Únicament s’ha de pujar al BiblioTram! 

bl-1

bl-2

  • Compartir