El projecte "Dones de llibre" de l'Institut d'Alpicat rep el guardó Baldiri Reixac — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / El projecte "Dones de llibre" de l'Institut d'Alpicat rep el guardó Baldiri Reixac

El projecte "Dones de llibre" de l'Institut d'Alpicat rep el guardó Baldiri Reixac

El diumenge 2 de juny, l'Institut d'Alpicat va rebre el premi Baldiri Reixac pel seu projecte "Dones de llibre", al Teatre Romea.

Els premis Baldiri Reixac reconeixen escoles amb voluntat transformadora, per a mestres compromesos i innovadors, per a alumnes curiosos i creatius. En la modalitat  de  les experiències en grup es premia la innovació i originalitat  i que hagi donat resposta a un repte educatiu.

El llibre, que es va publicar a l'abril a través de l'editorial Mosaics Llibres i amb l'ajuda de l'Associació de pares i mares del centre, dels Serveis Territorials del Departament d'Educació i de l'Ajuntament d'Alpicat, és el resultat d'un projecte de treball dels nois i noies de 2n d'ESO de l'Institut. "Dones de llibre" reuneix la trajectòria de quaranta dones lleidatanes que destaquen en àmbits diferents com són les lletres, la política, les arts, la ciència, la restauració, els esports, la música, etc. L'alumnat de 2n d'ESO del centre, en la seva totalitat, ha elaborat els textos i l'alumnat de 2n de Batxillerat artístic de l'Institut Màrius Torres ha fet les il·lustracions. El pròleg ha estat elaborat per l'escriptora veïna d'Alpicat Maria Pons.

“Dones de llibre, lleidatanes que ens inspiren” té l'objectiu de donar al jovent i al públic en general referents femenins inspiradors d’actualitat, en un món en el qual encara predominen els masculins, un 87’3% en els llibres de text del 2019 segons un estudi de l’experta en coeducació Ana López-Navajas. Aquesta dada preocupant ens esperona, des de l’educació, a voler canviar el món, a fer-ne un lloc millor, més just. És per aquest motiu que és indispensable superar l’androcentrisme per aconseguir una societat més justa i equilibrada. 

El premi consisteix en un val d’Abacus valorat en 500 € en llibres i material escolar, destinat al centre.

bal2

bal1

  • Compartir