El carrer Sant Bartomeu ja llueix el mural de l’artista Oriol Arumí i els alumnes de l’Institut — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / El carrer Sant Bartomeu ja llueix el mural de l’artista Oriol Arumí i els alumnes de l’Institut

El carrer Sant Bartomeu ja llueix el mural de l’artista Oriol Arumí i els alumnes de l’Institut

L’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, l’artista Oriol Arumí i els alumnes de l’Institut que han participat en la idea i en la pintura, acompanyats del professorat i de diversos familiars de Josep Escuer Gilart, han visitat avui el mur del carrer Sant Bartomeu on s’hi ha pintat un mural.

La creació presenta la imatge d’una noia jove i la imatge d’una persona gran, reproduint la persona de Josep Escuer Gilart, el Pantonet, un padrí alpicatí molt estimat pel seu caràcter i tarannà, que va gaudir d’un extraordinari estat de salut fins als darrers dies i que va morir el 2006, als 106 anys, després d’una vida dedicada a la pagesia però també amb una intensa activitat social com a comptador de la societat de ball, soci fundador de la cooperativa, interventor en les eleccions municipals i regidor.

Josep Escuer va rebre un càlid homenatge amb motiu del seu centenari, i ara tornarà a ser objecte de record amb aquest mural en què comparteix protagonisme amb una noia, en el que vol ser una al·legoria de la unió entre les diferents generacions.

L’objectiu d’aquest projecte era renovar el mural existent en aquest indret que, amb el temps, s’havia anat deteriorant força. L’Ajuntament va encarregar l’obra a Oriol Arumí, que va visitar l’Institut d’Alpicat on, amb l’ajut de tots els alumnes, que van presentar dibuixos del que ells s’imaginaven que hi podia anar en aquell espai, van acabar elaborant el disseny definitiu.

Per a la seva execució, Arumí també va escollir un grup d’alumnes als quals va ensenyar les tècniques bàsiques de l'art mural i que, a partir de dijous passat, el van ajudar a materialitzar-lo sobre el mur que ara ja llueix al carrer Sant Bartomeu.

Podeu veure més imatges en l’àlbum de FOTOS que trobareu al Facebook de l’Ajuntament. 

mural

  • Compartir