FiraTàrrega incorpora l'Ajuntament i Circ Picat com a còmplice de Suport a la Creació 2020 — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Circ Picat / FiraTàrrega incorpora l'Ajuntament i Circ Picat com a còmplice de Suport a la Creació 2020

FiraTàrrega incorpora l'Ajuntament i Circ Picat com a còmplice de Suport a la Creació 2020

FiraTàrrega ha anunciat que ha incorporat l’Ajuntament d’Alpicat, organitzador de Circ Picat, com a membre del programa d’acompanyament de processos de creació escènica de FiraTàrrega, concretament com a còmplice de suport a la creació.

Aquest llista de còmplices és una de les novetats d’enguany de FiraTàrrega. És tracta d'una quarantena de còmplices coproductors que se sumen a la Fira per fer realitat els espectacles. A més de Circ Picat hi figuren, entre d’altres, l’Ajuntament d’Alpicat, el de Balaguer i La Bisbal d’Empordà, a més dels festivals Grec, Eufònic, LEME (Portugal), Sismògraf o Al Carrer de Viladecans, la fira Mediterrània o equipaments com Roca Umbert, el Konvent de Berga, L'Estruch, el Graner, la Nau Ivanow, La Central del Circ o el Teatre de l'Escorxador de Lleida. L'objectiu es generar una xarxa de coproducció per garantir la producció en les millors condicions durant el procés de creació i construir un teixit de distribució sostenible que permeti donar sortida i recorregut comercial als espectacles.

A més, un total de 18 projectes de creació escènica formen part del programa Suport a la Creació 2020 de FiraTàrrega. Les companyies seleccionades aquest 2020 són: Aina Tur, Carla Farreny, Cia. Moveo, Cia. Pau Palaus, Eléctrico 28, Enmedio y Andrea Paz, Grandia / Martorell / Vilajuana, Haa Collective, Hands Down Circus (UK), Hermanas Picohueso, Íntims Produccions, Kamchàtka, La Industrial Teatrera, Magí Serra & Anamaria Klajnšček, Métrica bárbara, Rawscenography, Rui Paixão (PT) i Tombs Creatius.

En el cas concret de l'Ajuntament d'Alpicat, aquest suport es materialitza en la participació en dos projectes. D'una banda, el d'Íntims Produccions, companyia lleidatana de teatre per a adults profesional, que ja fa uns mesos que ha començat la creació del que serà el seu nou espectacle i a la qual els hi cedim un espai per fer residència artística. Això vol dir un espai on poder assajar durant uns dies seguits i també el compromís de programar l’espectacle que han d’estrenar i encara està en procés.

De l'altra banda, la companyia Pau Palaus, clown, actor i titellaire, amb la qual es farà la mateixa fórmula de suport, però en aquest cas s'ha confirmat una data pel Circ Picat 2021 abans de la seva estrena. També tindran uns dies de residencia artística a La Unió.

Tot plegat dins el programa d'acompanyament artístic per a l'anualitat 2020. Un programa que, a parer de l'organització, es fa més necessari que mai per tal de contribuir a recuperar l'activitat d'un sector que ha vist paralitzada la seva activitat, ha provocat estralls considerables en la pervivència d'alguns projectes artístics i ha compromès la viabilitat d'alguns festivals i espais d'exhibició.

Podeu consultar la notícia amb més detall en aquest ENLLAÇ.

 

  • Compartir