Circ Picat, un valor segur — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Circ Picat / Circ Picat, un valor segur

Circ Picat, un valor segur

El Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat tanca avui la seva 7a edició i ho fa consolidant-se com a referent malgrat el canvi de dates i les restriccions derivades de la pandèmia. El públic ha esgotat les entrades per veure les creacions d’una dotzena de companyies catalanes.

Res no pot amb Circ Picat. Ni el canvi de dates ni les restriccions derivades de la pandèmia, han frenat la progressió del Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat, que aquest vespre tancarà amb èxit la seva 7a edició, la més atípica de les celebrades fins ara.

La crisi sanitària s’ha deixat sentir des del primer dia a Circ Picat. Primer, amb un obligat canvi de dates, passant el certamen del juny al setembre.

Posteriorment, condicionant la programació del festival, ja que va ser impossible comptar amb formacions internacionals, i això es va traduir en un cartell integrat exclusivament per companyies catalanes. El que havia de ser un contratemps, però, s’ha aprofitat per posar en valor les companyies de casa nostra i ajudar-les, en la mesura del possible, a rebre una empenta en un moment tan complicat com l’actual.

Finalment, la pandèmia ha marcat l’espai on s’ha desenvolupat el festival, que normalment se celebrava per diferents escenaris d’Alpicat i que enguany ha centrat tota l’activitat en tres espais del Parc del Graó.

I, no cal dir-ho, la Covid-19 ha dictat tots els protocols que s’han seguit per tal d’oferir un festival segur per a tothom, des dels espectadors fins als artistes. És per aquest motiu que s’han implementat mesures de tota mena en aquest sentit: reserva/compra prèvia online d’entrades per als espectacles, aforaments reduïts, espais especialment adequats per tal de garantir la seguretat, instal·lació d’un punt d’accés amb gel hidroalcohòlic, obligatorietat de l’ús de la mascareta, distància social, sortides i entrades esglaonades i neteja i desinfecció prèvia i posterior dels espais utilitzats pel públic i pels artistes.

Això sense oblidar que hi hagut un dia més de Circ Picat, des del dijous fins avui, amb l’objectiu d’espaiar més la programació, amb la inauguració dijous a la nit i durant els altres tres dies un espectacle al matí i quatre (divendres), tres (dissabte) i dos (diumenge) a la tarda.

Per tot plegat, la valoració de l’organització, encapçalada pel director de Circ Picat, Jordi Escuer, no pot ser més favorable: “Hem exhaurit totes les entrades, però la satisfacció no és només per aquest fet, sinó perquè les companyies han estat a un gran nivell i perquè hi ha hagut una molt bona predisposició per part de tothom, perquè tots han entès que era una edició diferent de Circ Picat i ho han tingut en compte, motiu pel qual agraïm la seva comprensió”, explica Escuer.

En aquest darrer sentit, el director de Circ Picat diu que les mesures i protocols de seguretat i higiene han funcionat sense incidències, amb la qual cosa es pot dir que el resultat ha estat que “hem viscut un dels millors anys de Circ Picat”, amb èxit a nivell de públic i també per les prestacions de les dotze companyies catalanes, que “han ofert tres estrenes”.

Pel que fa al cartell, els diferents espectacles que s’han pogut veure fins avui han estat: divendres, ‘El senyor de les baldufes’, amb Penélope&Aquiles; ‘Posse’ i ‘Sabor’, amb Sound de Secà, que va fer doblet; ‘Antipasti’, amb El que ma queda; i ‘Otto’, amb Puppae Company; i dissabte, ‘Remember Show’, amb Teatre Mòbil+Marcel Gros; ‘Contigo me voy’, amb My Santa Company; ‘Absurd’, amb Circ Vermut; i novament ‘Otto’, amb Puppae Company. Circ Picat acabarà avui amb les creacions de The Sullivan’s (‘Total Glamour’); Guga&Silvia (‘El rey de la acrobacia’); i la Companyia Vaques (‘Ye Orbayu’).

CP-1.JPG

CP-5.JPG

CP-0.JPG

  • Compartir