PRESENTACIÓ DE CIRC PICAT A LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Circ Picat 2019 / PRESENTACIÓ DE CIRC PICAT A LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

PRESENTACIÓ DE CIRC PICAT A LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

Circ Picat reedita el format de tres dies i la seva aposta pel públic familiar i per la qualitat, amb 22 companyies i 30 representacions. Joan Gilart espera repetir els 15.000 espectadors de l’any passat, i Jordi Escuer destaca el creixement en companyies i espais.

El Festival Circ Picat ha viscut aquest dimarts al matí la seva presentació oficial en un acte que s’ha celebrat a la Diputació de Lleida i que ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà, de l’alcalde en funcions d’Alpicat, Joan Gilart, i del director artístic del festival, Jordi Escuer.

Aquesta serà la 6a edició de Circ Picat, un certamen que enguany se celebrarà del divendres 28 al diumenge 30 de juny, repetint així el format de tres dies que tan bona acceptació va tenir l’any passat. La xifra de sis festivals ha estat posada en valor per Paco Cerdà, que ha qualificat Circ Picat com “un acte fantàstic”.

El festival ja està plenament consolidat, tant entre el gran públic com entre els professionals del sector, que tenen en Circ Picat tot un referent. Les xifres així ho avalen, i enguany, tal com ha recordat Jordi Escuer, el festival aplegarà 22 companyies i 30 representacions, amb 13 espais diferents habilitats per l’organització. Cal destacar que, de les 30 actuacions, només 3 seran de pagament, concretament les que es faran a La Unió, que té un aforament limitat, a un preu de només 3 euros. Es manté, doncs, l’aposta per un públic familiar i per la qualitat dels serveis que s’ofereixen als visitants, com també pels espectacles de nivell, amb varietat de disciplines i acompanyat de tallers, exposicions i food trucks.

En aquest sentit, Joan Gilart ha explicat que el perfil del públic visitant encaixa perfectament amb el de la població d’Alpicat, “jove i dinàmica”. L’alcalde espera que el festival tingui una afluència de visitants semblant a la de l’any passat, quan 15.000 persones van passar per Circ Picat. Tot plegat en una aposta que va començar fa sis anys amb pocs mitjans i que, en base a l’experiència adquirida, “ha anat creixen any rere any”, fins situar-se en els prop de 50.000 euros de pressupost d’aquesta sisena edició, ha dit Gilart.

Pel que fa a les companyies, Jordi Escuer ha destacat que els caps de cartell seran els francesos Les quat’fers en l’air, amb l’espectacle ‘Gravir’, i una companyia de Kènia, Jambo Brothers, que actuarà per primera vegada a l’Estat espanyol amb ‘Men in black’. Pel que fa a la resta de companyies catalanes i estatals, destaquen Pep López, La Tresca i la Verdesca, La Guasa Circo Teatro, Javier Aranda, Ortiga, Javier Ariza, Edu Manazas, Nom Provisional, Kanbahiota, Penélope y Aquiles, Punt Moc, La Bella Tour, En votre compagnie i El Pájaro Carpintero. La representació lleidatana estarà en mans de Campi qui Pugui, Sound de Secà i el Pallasso Tortelini, sense oblidar que també es podrà gaudir d’actuacions de caire més local, com les que protagonitzaran l’Escola de Dansa d’Alpicat i l’Escola de Música d’Alpicat, així com els tallers de circ de Harri i Txancleta.

De tots els espectacles, els tres de pagament seran el que oferirà La Guasa Circo Teatro el dissabte a les 18.00 hores, i les dos representacions que oferirà diumenge Javier Aranda de ‘Vida’, a les 17.30 i a les 19.30 hores. Les entrades per aquests espectacles de pagament es podran adquirir a l’Ajuntament d’Alpicat els dies 25, 26 i 27 de 9.00 a 14.00 hores a l’Oficina d’Atenció al Públic, i els dies 28, 29 i 30 al Punt d’Informació d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Pel que fa als espais, seran un total de 13, dels quals 11 es destinaran a les diferents representacions (Escenari Gran, Molí, Graó, Petits, Espai Solidari, Plaça 1 d’Octubre, Plaça Maria Rúbies, Pista, Roure, l’esmentat de La Unió i Tallers) i els dos restants a altres serveis (Taverna i Punt d’Informació).

Cal destacar que l’Espai Solidari és una de les novetats d’enguany. En aquesta zona, diverses entitats solidàries de les terres de Ponent mostraran –mitjançant exposicions fotogràfiques, xerrades i un espai de comerç just– la tasca que estan duent a terme pel que fa a la problemàtica de les migracions forçoses. A més, des de la direcció de Circ Picat s’ha volgut anar un pas més enllà programant en aquest Espai Solidari un espectacle de la companyia Ortiga titulat ‘Kumuluninbu’.

Finalment, cal remarcar que, gràcies a una iniciativa de l’empresa Idea de Patata, Circ Picat farà enguany una decidida aposta per la sostenibilitat i el medi ambient, prescindint del plàstic. Així, tot el material d'un sol ús (gots, tovallons, coberts) de l’Espai Taverna –gestionat per Idea de Patata–, serà biodegradable. A més les ampolles d'aigua seran de tetrabrick, amb la qual cosa es podrà reduir el plàstic fins a un 90%.

El Festival Circ Picat està organitzat per l’Ajuntament d’Alpicat. Podeu consultar la programació i tots els detalls al WEB del Festival Circ Picat.

Podeu veure més fotos de la presentació en aquest ENLLAÇ del Facebook de l'Ajuntament d'Alpicat.

circ press

  • Compartir