Alpicat recupera la seva revista municipal, ‘El Nou Pinetell’ — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Alpicat recupera la seva revista municipal, ‘El Nou Pinetell’

Alpicat recupera la seva revista municipal, ‘El Nou Pinetell’

Alpicat ha presentat en societat ‘El Nou Pinetell’, una revista que l’Ajuntament ha recuperat després d’anys en què no va ser editada. La presentació es va dur a terme en una recepció celebrada a l’Ajuntament i on hi eren convidats els col·laboradors i entitats que han ajudat a la represa de la revista.

Es tracta d’una publicació gratuïta, que es repartirà aquest dijous les bústies del poble, de caràcter plural, oberta i que pretén acostar als veïns i veïnes d’Alpicat tota l’actualitat del municipi, a la vegada que ser un espai de trobada d’avui i un testimoni escrit i gràfic per al demà.

‘El Nou Pinetell’ reneix amb un primer número a tot color, de 72 pàgines i amb caràcter semestral. En ell hi tenen cabuda tota mena de continguts, des de l’actualitat fins a la història, passant per la tecnologia, la cuina, l’activitat física, la veterinària, etc. A més, es dóna veu a totes les associacions i entitats del municipi, ja siguin culturals, esportives o de qualsevol altra mena. Hi ha també entrevistes, reportatges i seccions fixes, sempre atorgant el protagonisme a persones vinculades o arrelades a Alpicat, com és el cas, en aquest primer número, dels germans Porras o de l’escriptor Llorenç Capdevila.

Entre les col·laboracions de la revista, es compta amb veus autoritzades com ara l’historiador Fabià Corretgé, el catedràtic d’INEF Antoni Costes, la periodista i blogger Rosa Peroy, la gestora esportiva Andrea Pardell o l’escriptor i crític literari Andreu Loncà.

L’alcalde Joan Gilart, ha destacat en la presentació la seva satisfacció per la recuperació de la que ja va ser “la revista de capçalera d’Alpicat”, i fer-ho “donant veu a un dels actius més grans que tenim al poble, com són les entitats, les associacions i els clubs esportius i de qualsevol àmbit que fan créixer el nom d’Alpicat”. Gilart ha expressat també el desig que sigui una revista “oberta a tota mena de propostes i suggeriments que ens puguin ajudar a millorar”.

L’actual revista té els seus orígens en una publicació que va editar l’Agrupació Sardanista d’Alpicat als anys setanta del segle passat, que duia per nom ‘Pinatell’ i que es va publicar entre 1974 i 1975, amb una periodicitat trimestral. Uns anys després, al 1979, hi va haver un intent de reprendre la revista que no va reeixir. Va caldre esperar fins al 1996 per donar un pas endavant amb l’aparició d’El Nou Pinetell’, que va passar per vàries etapes: del 1996 al 1999, amb cinc números; i del 1999 fins al 2011, amb 33 números.

revista2

revista1

  • Compartir