Alpicat Ràdio rep una Menció de Qualitat a la inclusió en els Premis Ràdio Associació — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Alpicat Ràdio rep una Menció de Qualitat a la inclusió en els Premis Ràdio Associació

Alpicat Ràdio rep una Menció de Qualitat a la inclusió en els Premis Ràdio Associació

​Alpicat Ràdio va ser una de les protagonistes de la gala de lliurament de premis Radio Associació que es va celebrar ahir dijous 25 d’abril a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona reafirmant-se com el certamen amb més prestigi de la ràdio en català.

En l’apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, es va atorgar una Menció de Qualitat a l’emissora Alpicat Ràdio. El jurat, format per personalitats catalanes del món de la cultura i la comunicació, han distingit Alpicat Ràdio, que a través dels programes ‘La Nit del Misteri’ i ‘Llums, Càmera i Acció’, aposta per la inclusió amb realitzadors que malgrat alguna discapacitat física fan el seus programes adreçats a un públic general amb normalitat.”

El programa ‘Llums, Càmera i Acció’ neix al setembre del 2015 per portar l’actualitat del món cinematogràfic als oients aprofitant que les principals sales de cinema de Lleida ciutat estan ubicades a Alpicat i aquests s’han ofert a col·laborar amb l’emissora posant a disposició dels oients del programa diverses entrades per a les seves sessions.

El programa està dirigit, produït i presentat íntegrament per l’alpicatí Albert Vidal Tardà, el qual el 2012 va patir una malaltia que va afectar greument el seu sistema nerviós central provocant la pèrdua de la parla i la capacitat de fonació per una traqueotomia i una paràlisi parcial de les cordes vocals. Des de llavors, ha lluitat per tal de recuperar, entre d’altres coses, la veu, amb l’ajuda de grans professionals mèdics, rehabilitadors i logopedes.

‘Llums, càmera i acció’ ha esdevingut una plataforma magnífica per donar sentit a tots els exercicis logopèdics practicats fins aleshores i que fan èmfasi en els principis bàsics de la comunicació radiofònica: pronúncia, dicció, velocitat, respiració.

El programa ‘La Nit del Misteri’ s’emet des de manera regular des del 2004 a càrrec de l’alpicatí Josep Sancho Ticó. Es tracta d’un programa dedicat als fenòmens ufològics i paranormals, a les conspiracions, a la història d'antigues civilitzacions, a les llegendes i a les tradicions. S’emet cada divendres a mitjanit durant dues hores fins les 2 de la matinada dels dissabte.

Un temps abans de començar l’aventura a Alpicat Ràdio, Josep Sancho es va veure afectat per glaucoma, una malaltia ocular que comporta la ceguesa per una degeneració progressiva del nervi òptic. Constitueix una de les dues primera causes de ceguesa irreversible a tot el món, malgrat que fins a un 90% dels casos es podrien haver previngut. Tot i l’impacte inicial que això comporta, ha continuat desenvolupant la seva vida amb esforç i dedicació cap a una de les seves aficions, com és l’estudi dels fenòmens paranormals.

La convocatòria dels 19ns Premis Ràdio Associació van establir un nou rècord de participació amb 111 candidatures presentades provinents de tots els territoris de parla catalana, 22 de les quals competien en la categoria a la Inclusió.

ar1

ar2

ar3 

  • Compartir