Ajuntament, Diputació i Bisbat acorden impulsar les obres de la parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Ajuntament, Diputació i Bisbat acorden impulsar les obres de la parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat

Ajuntament, Diputació i Bisbat acorden impulsar les obres de la parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat

L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, i la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament d'Alpicat per trobar solucions a la situació del temple de Sant Bartomeu.

Les tres institucions han acordat treballar conjuntament per obrir el temple el més aviat possible, i en aquesta línia han decidit que serà el Bisbat de Lleida qui encarregui el projecte executiu per reparar la nau central de l'edifici. Cal recordar que el culte de la parròquia de Sant Bartomeu es va traslladar el passat 10 de febrer a la Sala La Unió per problemes a la coberta del temple.

L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, ha destacat que les tres institucions "volem posar velocitat per poder reobrir el temple com més aviat millor". A més, ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida, representada en aquesta trobada per Rosa Pujol, que ha explicat que "de forma immediata el bisbat farà el projecte executiu i després buscarem la manera de col·laborar". En aquest sentit, ha destacat que "la Diputació de Lleida, com a ajuntament d'ajuntaments, ha d'ajudar a restaurar el nostre patrimoni".

Per la seva part, Salvador Giménez ha agraït la col·laboració de totes les parts. "Em toca agrair la col·laboració tant de la Diputació de Lleida, a través de l'IEI, com de l'Ajuntament d'Alpicat, que ens ha cedit la Sala La Unió per fer les misses", ha dit el bisbe, que ha xifrat entre 130.000 euros i 150.000 euros el cost de les obres de la nau central.

bisbat

  • Compartir