Alpicat serà la seu, el 21 de juny, de la Trobada de Sardanistes Adults 2020 — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Cultura / Activitats diverses / Alpicat serà la seu, el 21 de juny, de la Trobada de Sardanistes Adults 2020

Alpicat serà la seu, el 21 de juny, de la Trobada de Sardanistes Adults 2020

La Trobada anual de sardanistes adults del Saltem i Ballem, que aquest any arriba a la 27a edició, se celebrarà a la vila d’Alpicat el diumenge 21 de juny de 2020 en el marc del 3r Aplec de la Sardana de la població.

El passat dijous va tenir lloc una reunió a les dependències municipals per tal de definir les primeres línies d’actuació i els preparatius de la Trobada. La reunió va comptar amb la presència de Joan Gilart, alcalde d’Alpicat; Llorenç Besa, regidor de Festes; Mireia Perna i Blanca Roure, de la regidoria de Cultura; Marta Gardenyes i Pepita Montardit, presidenta i secretària de l’Associació Dansaires del Pi; Josep M. Roig, organitzador i monitor del curs d’adults; Montse Carulla, secretària del Saltem i Ballem; i Eva Vall, de la secretaria tècnica de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

A la reunió es va avançar que les cobles de la Trobada i l’Aplec seran la Cobla Vents de Riella i la Cobla Contemporània. També que la Trobada es desenvoluparà al Parc del Graó en horari de matí, pendent de concretar l’hora exacta, i acabarà amb un dinar per a tots els assistents que desitgin participar-hi. 

Pel que fa al Saltem i Ballem Infantil, l’Institut d’Alpicat ha mostrat interès a portar a terme cursos de sardanes entre el seu alumant com una activitat més dins del programa d’activitats tradicionals i populars que estan desenvolupant en el marc del projecte de final de curs, el qual preveu acabar amb una Festa Major en el mateix Institut amb la participació de bastoners, gegantes i sardanistes. Ben aviat es planificarà una trobada entre la direcció de l’Institut i el Saltem i Ballem per definir les dates i horaris amb la intenció de començar a principis del 3r trimestre.

Des de l’Ajuntament també es planteja la possibilitat d’introduir tallers de sardanes en l’Escola Doctor Serés de la població. Aquesta possibilitat es tractarà en futures reunions i es decidirà si una primera acció té lloc en aquest curs escolar o s’implanta en el proper. 

L’Associació Dansaires del Pi fa quatre anys que organitza un curs anual d’ensenyament de la sardana amb la participació com a monitors de Josep M. Roig i Eudald Roig. En el curs hi participen uns 50 alumnes. L’Ajuntament d’Alpicat és un dels consistoris que han signat la moció de suport a la candidatura de la sardana com a patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Text i foto: Federació Sardanista de les Comarques de Lleida

a-sardanes.jpg

  • Compartir