Alpicat Solidari explica en una xerrada de Jordi Prats la gestió dels 4.000 euros recaptats pel Projecte Palung d’Alpicat x Nepal — Ajuntament d'Alpicat
Sou a: Inici / Àrees / Associacions / Alpicat Solidari explica en una xerrada de Jordi Prats la gestió dels 4.000 euros recaptats pel Projecte Palung d’Alpicat x Nepal

Alpicat Solidari explica en una xerrada de Jordi Prats la gestió dels 4.000 euros recaptats pel Projecte Palung d’Alpicat x Nepal

El Projecte Palung va ser el protagonista de la xerrada que Jordi Prats va oferir aquest divendres a la sala d’actes del Casal d’Alpicat. Aquest projecte està impulsat per Alpicat x Nepal, que l’any 2015 va unir esforços entre les associacions i entitats d’Alpicat per tal de recollir 4.000 euros per aquest poble del Nepal, un dels més afectats pel terratrèmol del 25 d’abril d’aquell any.

Durant la xerrada, Jordi Prats, que va ser el contacte d’Alpicat x Nepal sobre el terreny i qui va gestionar els diferents ajuts, va explicar com s’han distribuït els diners recaptats i quina ha estat la seva repercussió a Palung. En concret, els fons es van destinar a ajudar tres escoles de la zona de Palung, una zona muntanyosa a uns 65 kilòmetres de Kathmandú.

Prats hi va viatjar dues vegades, una per conèixer la situació real i una altra per portar els diners i fer les compres necessàries. Durant la xerrada, va compartir les seves experiències amb tots els presents i va expressar l’agraïment del poble nepalès per l’aportació feta pels veïns i veïnes d’Alpicat.

El Projecte Palung-Alpicat x Nepal va ser fruit de la tasca d’Alpicat Solidari, que va ser l’entitat promotora d’aquesta iniciativa benèfica que va aconseguir reunir 4.000 euros gràcies a les aportacions recollides en diferents actes durant l’estiu d’aquell any 2015.

El tancament de la campanya Alpicat x Nepal es va fer oficialment l'11 de setembre del 2015, i per acord de les associacions participants, els diners es va decidir destinar-los a Palung, població d'origen d'una nena de 13 anys filla d'un alpicatí. Ella va ser la nena que va recollir simbòlicament els diners a Alpicat.

En el cas del Nepal, Alpicat Solidari va convocar a totes les associacions i entitats d'Alpicat per organitzar un "Estiu solidari amb Nepal" sota el lema comú ‘Alpicat x Nepal’ on es proposava que, tots aquells que volguessin, organitzessin alguna activitat per recaptar fons. Així, es van organitzar activitats esportives i culturals i es van aprofitar actes programats per destinar la totalitat o una part dels ingressos a la iniciativa.

En aquesta iniciativa, a més d’entitats, associacions i clubs, hi va col·laborar l’Ajuntament d’Alpicat, es van posar guardioles a diferents llocs del poble i es van vendre polseres solidàries fetes amb banderes d'oració budistes.

Nepal1

nepal3

nepal4

nepal2

  • Compartir